Topplistan

Rösta och se statistik

Topplistan – 5 i topp

Varje vecka presenterar vi ”Topplistan med 3 på försök måndag, tisdag och onsdag kl 15.00” med resultat av er omröstning på lördag kl 17.00 med ”Topplistan top 5”.
Kan man tävla i musik, njeäää…eller ja, vi tycker i vårt fall att vi har ett gott skäl för detta – nämligen att i vår ambition som radiostation inom genren dansbandsmusik vara en av anledningarna till att ny, bra dansmusik sprids och uppmärksammas.
 

Hur röstar man?

Juryn består till 50% av er lyssnare och den andra delen av en opartisk jury bestående av fyra personer i olika åldrar.
 
  • Vi presenterar låtarna ljudmässigt måndag, tisdag och onsdag kl 15.00 varje vecka så ni i lugn och ro kan fundera ordentligt på vilka ni tycker skall finnas med på listan den berörda veckan.
  • När ni bestämt er så väljer ni ut två melodier och ”swishar” dessa melodiernas nummer som de presenteras som – inbördes ordning spelar ingen roll. Röstar ni på en låt eller fler än två är rösten ogiltig.
  • Sista dag och tid för att rösta är varje vecka är torsdag kl 18.00 – röster därefter räknas inte.

Kostar det något?

  • Det kostar 10kr att rösta – därav ”swishröstning”. Skälet till detta är för att vi inte skall få någon ”kuppröstning” utan på ett trevlig sätt med lite spänning skall få ett så rättvist resultat som möjligt.

Hur fördelas poängen?

  • Från er lyssnare: Vi räknar ihop poängen på varje melodi från er lyssnare och den som fått mest röster får 10p, 2:an 7p, 3:an 6p…etc ner till sista låten som kom 8:a 1p.
  • Från juryn: Varje jurymedlem får rangordna alla melodierna efter deras bedömning vilket innebär att de poängsätter på samma sätt som er lyssnares total blir. Sedan räknar vi samman de fyra jurymedlemmarna poängsättning och därefter poängsätter på precis samma sätt som ni lyssnares omröstning. Noteras skall att det är maximalt fem veckor för en melodi på listan som gäller.

Hur vet jag vilka artister/melodier som tävlar?

Varje vecka presentera vi listan med 3 på försök här på vår webb och på vår Facebook ”Radio DB1” – vi föeslår att du går in på vår Facebook och gillar oss så får du ju alla uppdateringar om detta i ditt flöde där.

Detsamma gäller för resultatet som presenteras i skrift här senare samma dag som Topplistans resultat sänds hos Radio DB1 – går ut på webb och Facebook.
Här kommer också finnas statistik på samtliga bidrag som tävlat – även om de hamnat utanför listan.
 
Så…låt oss göra detta till en allvarsam lek och visa att vi uppskattar ny dansbandsmusik.

 

Rösta här

Använd vårt Swish-nummer eller QR-kod för att lämna din röst. Skriv endast in numret på de två melodier du röstar på. Det kostar 10 kr att rösta. (Du får en bekräftelse när du skickar iväg att betalning gått till: European Concerts Scandinavia AB). Tack för din röst!

Swish nr.

1232641082

 

Resultat